jeneratör

Emsa Jeneratör olarak
40 yılı aşkın bir zamandır
dünyanızı aydınlık tutmaya büyük bir tutkuyla devam ediyoruz.
1 Marka. 6 Kıta. 102 Ülke.

Haber

Sıralamalar

Sıkça Sorulan Sorular

  • Jeneratör mekanik enerjiyi oluşturan kısım ve alternatör olmak üzere iki ana bölümden oluşur. Mekanik enerjiyi sağlayabilmek için ise dizel, benzinli ve doğal gazlı motorlar en yaygın şekilde tercihe edilen ürünlerdir. Bu ürünlere alternatif olarak rüzgar enerjisi, su veya buhar türbini kullanılabilir. Günümüzde en yaygın şekilde, manuel jeneratörler, dizel ve benzinli otomatik jeneratörler, kaynak jeneratörleri, trifaze jeneratörler ve monofaze jeneratörler kullanılmaktadır. Günümüzün vazgeçilmezi Jeneratör Jeneratör günümüzde çoğu kurum için elektrik ihtiyacının devamlı karşılanması büyük bir öneme sahiptir. Bunun içinde jeneratör vazgeçilmez bir materyaldir. Jeneratörün kısa bir tanımını yapacak olursak, herhangi bir enerji türünü elektrik enerjisine çeviren makine diyebiliriz. Jeneratörler elektrikler kesildiğinde geçici elektrik sağlamasının yanı sıra elektrik şebekelerinde uzak yere konumlandırılmış mekanlarda ya da konumlandırıldığı yerde elektrik şebekesi bulunmayan yerlerde sürekli enerji kaynağı olarak da kullanılabilmektedir. Jeneratörler Yer aldığımız dünyada çalıştığımız iş ortamları, fabrikalar, mağazalar ve benzeri birçok ortamda şüphesiz elektrik gücünden yararlanılmaktadır. Elektrik gücünün kullanılması ile başlanılan aydınlatma cihazları, otomasyon teknolojilerinin gelişimleri ve kullanımları yaygınlaşmış olup elektrik kesintilerine karşı da önlemler alınmasının ilk projeleri bu dönemde başlamıştır. Mekanik enerjiyi elektrik akımına çeviren jeneratörler, elektriğin olduğu hemen hemen her yerde önem arz etmektedir. Öneminin bu kadar büyük olmasının başında maddi kayıpları önlemesi, iş veriminin sigortaya bağlanmasını sağlamasıdır. Jeneratöre yatırmış olduğunuz miktarın oluşacak elektrik kesintilerinde size sağlamış olduğu maddi hasarın tamamını örtbas ederek %32 kar ile size geri döndüğünü araştırmacılar gözlemlemiş ve bilimsel bir makalede bu konuya yer vermişlerdir. Açmış olduğunuz veya açmak için düşündüğünüz her hangi bir işletmede yer alması gereken jeneratör üreteçleri, olası elektrik kesintilerinde cebinizdeki ekonomiyi ve zaman verimini tamamen korumanıza yardımcı olacaktır. Bu bakımdan ihtiyaç duymuş olduğunuz jeneratör kiralama veya jeneratör satın alma konularında tereddüt etmemenizde fayda vardır. Bu işi yıllarından tecrübesine dayatan EMSA Jeneratör size hakkıyla en kaliteli hizmeti sunmaktadır.

    Devamını oku …

  • Stand by güç; Standby çalışmada dokümanda tanımlanan yük değeri, değişken yük altında, ortalama %70 yük değerinde yıllık kullanımı tanımlar. Aşırı yükleme yapılamaz. Standby güç, prime gücün %10 fazlasıdır. Şebeke enerji altyapısının olduğu alanlarda yedek güç olarak kullanılır.

    Devamını oku …

  • Prime çalışma; 24 saatlik çalışma süresince dokümanda tanımlanan gücün %70’lik bir ortalama yük faktörü ile yıl içerisinde sınırsız saat kullanımıdır. Her 12 saatlik çalışmada değişken periyodlarda en fazla 1 saat süre ile aşırı yüklenebilir. Aşırı yükle sürekli 1 saat süre ile çalışmayı içermez.

    Devamını oku …

  • Tanımlanan gücün tamamının (% 100’ ünü) sınırsız saat kullanımıdır. Tanımlanan gücün üzerinde aşırı yükleme yapılamaz. Şebeke enerjisinin olmadığı yerlerde kullanım içindir.

    Devamını oku …

  • Jeneratörleri çeşitli kriterlere göre gruplandırmamız mümkün. Örneğin, kullanım alanı kullanılacak jeneratörün türünü belirler. Diğer taraftan üretilecek enerji miktarı da bir tür jeneratör çeşidi belirtecidir. İhtiyaç duyduğunuz kapasitede bir jeneratör tercih etmelisiniz. Akülü jeneratörler ise farklı bir grup olarak ele alınabilir. Diğerlerinden farklı olarak akü ile çalışan bir gruptan daha söz edebiliriz. Jeneratörlerin çalışma prensiplerine baktığımızda ise ipli jeneratörler ve marşlı jeneratörler olarak iki farklı seçenek ile karşılaşıyoruz. Portatif jeneratörler olarak ifade edilen benzinli ve nispeten küçük modeller, araç ile taşınabilmesi sebebi ile ihtiyaca göre pek çok farklı noktada kullanılabiliyor. Çanta jeneratör olarak da tanımlanan bu modeller, son derece pratik ürünlerdir. Dolayısıyla da en çok tercih edilen jeneratör çeşidi olduğunu söylemek mümkün... Bu teknoloji ile elektrik enerjisine ihtiyaç duyduğunuz sayısız alanda hayatınızı kolaylaştırabilirsiniz. İster evde, ister hobi bahçesi, kamp alanı ve benzeri yerlerde kullanın… Seçiminiz jeneratör çeşitleri arasından hangi portatif model olursa olsun, aracınıza atıp kolayca taşıyabilirsiniz.

    Devamını oku …

  • Jeneratörlerin temel çalışma prensibi, mekanik enerjiyi elektrik enerjisine dönüştürmek şeklindedir. Yanmalı motor, buharlı motor gibi çeşitli motor sistemleri bu dönüşümü sağlayabiliyor. Jeneratörler ise bu çalışma prensibi ile yedek bir enerji kaynağı olarak kullanılabiliyor. Şebeke elektriğinin kesildiği durumlarda, jeneratörler herhangi bir elektrikli cihaza enerji sağlamak üzere otomatik transfer anahtarı aracılığıyla çalışarak devreye giriyor. Üstelik kesintiyi sadece saniyeler içerisinde algılayabilen jeneratörler, sadece saniyeler içerisinde devreye girebiliyor. Bu da kesintisiz bir şekilde enerjinin kullanılabilmesi anlamına geliyor. Bu çalışma şekli, özellikle tıbbi cihazların kullanıldığı yerlerde, yangından korunma sistemlerinin olduğu alanlarda ve benzeri ihtiyaçlarda oldukça verimli olmaktadır. Bunların dışında ise ev ve çeşitli iş yerlerinde farklı özelliklere sahip jeneratörler kullanılabiliyor. Önemli olan ise amaca uygun doğru jeneratörün seçilmesidir. Bunun için jeneratör alırken dikkat edilmesi gerekenleri incelemeli, buna göre seçim yapmalısınız. Bu şekilde ideal cihazı seçebilir, maksimum verim elde edebilirsiniz. Enerji kaybı endişesi yaşamamak için doğru cihazın seçilmesi önemlidir.

    Devamını oku …

  • Jeneratör alma sürecine, öncelikle ihtiyaçlarınızı belirleyerek başlamalısınız. Kullanım amacı bu sebeple oldukça önemli bir belirleyicidir. Bununla ilgili bir şekilde kullanım süresi de önemlidir. Kullanım amacınız, kullanım süresini de ortaya koyar. Siz de bu doğrultuda seçim yapmalısınız. Diğer taraftan Jeneratör çeşitlerinde de değindiğimiz üzere, yakıt türü önemli farklılıklardan biridir. Dolayısıyla jeneratör alırken dikkat edilmesi gerekenlerden biri de yakıt türü olacaktır. Pratik, hafif, portatif bir seçim yapmak isterseniz benzinli olan modelleri tercih edebilirsiniz. Bu detaylara odaklanmak, sizi maksimum verime ulaştıracak, tam performans almanızı sağlayacaktır. Kullanım amacınız, bir iş yerinde yüksek miktarda enerji üretmekse, Jeneratör alırken dikkat edilmesi gerekenler arasında 2 zamanlı ve 4 zamanlı çalışma prensibi de yer alacaktır. Hatta bu süreçte profesyonel yardım alabilir ve jeneratörün kullanılacağı alanda keşif yapılmasını talep edebilirsiniz. Son olarak jeneratör alırken dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili, ister evde kullanım söz konusu olsun, ister profesyonel kullanım hedeflensin, jeneratör özellikleri göz önünde bulundurulmalıdır. Ağırlığı, büyüklüğü, tank kapasitesi, enerji üretim gücü ve ses düzeyi, önemli ve önemsenmesi gereken özellikler olarak karşımıza çıkıyor. Jeneratörün konumlandırılacağı alanı göz önünde bulundurulurken, boyutlarının buna uygun olmasına dikkat edilmelidir. Ayrıca bu noktada hatırlatmakta fayda var ki, tamamen kapalı olan alanlar, jeneratör çalıştırmak için uygun kabul edilmiyor. Bu yüzden jeneratörün konumlandırılacağı nokta, özenle seçilmelidir. Ağırlığın önemi de burada ortaya çıkıyor. Çünkü yüksek ağırlığa sahip jeneratörleri yerinden hareket ettirmek ve açık alana taşımak pek mümkün olmayacaktır. Bu ayrıntıyı henüz jeneratör seçimi sürecinde göz önünde bulundurmanız gerekir. Hele de uzun mesafelerde taşınacak, araçla bir yerden başka bir yere taşınacaksa, ilk dikkat etmeniz gereken özelliklerden biri ağırlık olacaktır. Aksi halde sizin için işlevsiz bir ürün olur. Tüm bunlar jeneratör alırken dikkat edilmesi gerekenlerdir.

    Devamını oku …

  • Genel olarak jeneratör kullanımı şehirdeki evlerde pek mümkün olmuyor. Ancak bununla birlikte müstakil evlerde ve yazlıklarda kullanılabiliyor. Bu tür alanlardaki enerji ihtiyacı uygun özelliklere sahip bir jeneratör çeşidi ile karşılanabilir. Jeneratörler, tamamen kapalı alanlarda kullanılamadıkları için, müstakil evler ve yazlıklarda bahçe ya da balkon gibi açık alanlarda kullanılmalıdır. Ev tipi jeneratörlerin kolayca taşınabilir nitelikte olması da bu tür alanlarda konumlandırmayı da kolaylaştırıyor. Elektrik kesintisi gibi durumlarda, jeneratörünüz sayesinde yaşamınızı normal bir şekilde sürdürebilir, kesintiden etkilenmezsiniz. Konutlarda jeneratör kullanımında, enerji ihtiyacının doğru bir şekilde hesaplanması gerekir. Yani elektrik kesintisi durumunda çalışmasını istediğiniz elektronik cihazların elektrik ihtiyacını hesaplamalısınız. Bu ihtiyacı karşılayacak bir jeneratör seçimi ile birlikte, verimli bir kullanım mümkün olacaktır. Üstelik elektrik kesintileri sizi endişelendirmeyecektir. Şehirde belki çok uzun süreli elektrik kesintileri ile karşılaşmazsınız belki, ancak ne yazık ki yazlık yerlerde uzun süreli elektrik kesintileri yaşanabiliyor, olası sorunların çözümü de oldukça uzun sürebiliyor. İşte tam olarak bu durumda jeneratör ihtiyacı yoğun olarak hissediliyor. Çünkü günümüzde elektriksiz bir yaşam hayal edemiyoruz. Buzdolabımızın çalışmasını ister, telefonlarımızın şarjı olsun isteriz. Ancak minimum düzeyde dahi olsa elektrik ihtiyacımızı karşılayacak bir jeneratörümüz olmadığı sürece bu zordur. Bu sebeple ihtiyaçlarınıza, kullanım alanı ve yerinize göre jeneratör çeşitleri arasından seçimi yapmalı, gerekirse profesyonellerden yardım almalısınız ve elektrik ihtiyacınızı ortadan kaldırmalısınız. Böylece daha konforlu bir yaşama sahip olabilir, işinize değer katabilir ve iş yerinizde kesintilerin önüne geçebilirsiniz. Özellikle de evinizde sürekli çalışması gereken tıbbi yaşam destek cihazları gibi çeşitli cihazlar varsa, jeneratör sizin için bir olmazsa olmazdır. Bu durumda uygun potansiyelde bir jeneratör ile kesintisiz çalışmayı sağlayabilirsiniz.

    Devamını oku …

  • EMSA JENERATÖR Ar-ge grubu, dünyadaki yüksek güçlü dizel motor sıkıntısı ve aynı zamanda yüksek maliyetlere karşı gerekli çalışmaları yaparak müşterilerine büyük faydalar sağlayacak özel projeler geliştirmektedir. Çoklu jeneratör senkron sistemleri ile kullanıcı, hem yüksek maliyetlerden hem de tek jeneratöre bağımlı kalmaktan kurtulmaktadır. Konusunda uzman personelimiz, proje oluşturulmasını ve geliştirilmesini müşteri temsilcileri istekleri ve ihtiyaçları doğrultusunda yapmaktadır. Öncelikle gerekli jeneratör gücü ve adeti belirlenmekte, uygun senaryo seçilerek senkron sistem ona göre oluşturulmaktadır. Jeneratör Senkron Sistemleri kullanım amacına göre kesintisiz senkron, güç yedekli ve arıza yedekli senkron olmak üzere gruplara ayrılabilmektedir. Proje detaylarına göre şebeke enerjisine geri dönüşte ise kesintili yada kesintisiz (yumuşak geçiş) şeklinde ikiye ayrılabilmektedir.. Senkron sistem kontrolü için oluşturulan kumanda panosu, bir jeneratör de ölçülen ve türetilen tüm değerleri içinde bulundurmaktadır. Kullanılan elektronik kontrol röleleri sayesinde jeneratördeki tüm koruma fonksiyonları ve detaylar ile standartlar göz önünde bulundurularak üretim yapılmaktadır.

    Devamını oku …

  • 1831'de Michael FARADAY, bir telin içinden geçen manyetik alan değiştiğinde, bu değişimin o tel üzerinde bir akım oluşmasına sebep olduğunu keşfetti. Bu tel eğer dışarıdan bir güç ile çevrilirse, bu çevirmeyi sağlayan enerji, elektrik enerjisine dönüştürülür. FARADAY’ ın bu icadını takip eden dönemlerde elle çalıştırılan basit jeneratör sistemleri geliştirildi ve bu sistem elektrik jeneratörlerinin esasını oluşturdu. 1892 yılında ise Nicola TESLA tarafından alternatif akım üreten alternatör geliştirildi. Alternatörler elektromanyetik endüksiyon prensibi ile çalışırlar. Elektromanyetik endüksiyon, bir telin içinden geçen manyetik alan değiştiğinde o tel üzerinde bir akım oluşmasına sebep olur. Bu tel eğer dışarıdan bir güç ile çevrilirse bu çevirmeyi sağlayan enerji (dönme kinetik enerjisi) elektrik enerjisine dönüştürülmüş olur. Dönme kinetik enerjisinin rotoru döndürmesiyle iletkenler etrafındaki manyetik alan değişir ve elektrik akımı üretilmiş olur. Rotorun manyetik alanı indüksiyonla aktarılacak bir akım ile elde edilebilir. Fırçasız alternatörler de alternatör, çalışma prensibine göre ana ve ikaz sistemi olarak ikiye ayrılabilir. Ana sistemin hareketli kısmı olan ana rotor devir sayısına göre değişen sayıda kutuplardan oluşur. Rotordaki ana kutuplar çevirici makine devrinde döndürülür. Kutuplarda manyetik akımın oluşması için doğru akım gereklidir. Ana kutuplara doğru akım ikaz sistemi tarafından verilir. İkaz sisteminin çalışma prensibi ana sistemle aynı olmakla beraber kutup ve sargılar ters çevrilmiştir. Yani, ikaz sisteminde kutuplar hareketsiz olan ikaz statoru üzerinde, sargılar ise dönen ikaz rotoru üzerinde bulunur. Ana statordaki bağımsız yardımcı sargılardan geçen akım voltaj regülâtöründe doğrultulanarak, ikaz statorundaki kutup sargılarına verilir. Kutuplardan çıkan manyetik akımı kesen ikaz rotoru üzerindeki bobinlerde üç faz alternatif akım oluşur. Alternatif akım, rotordaki döner köprü diyotlarda doğrultulanarak ana rotora (ana kutuplara) doğru akım olarak aktarılır. Fırçasız alternatörlere yük uygulandığında, voltaj düşümü önlemek ve voltajı istenilen seviyede tutmak için otomatik voltaj regülâtörü (AVR) kullanılır.

    Devamını oku …

EMSA'dan haberdar olun