Emsa Jeneratör Elektrik Elektronik İhracat Onur Listesi’nde
Emsa Jeneratör Elektrik Elektronik İhracat Onur Listesi’nde

Elektrik ve Elektronik İhracatçılar Birliği tarafından her yıl düzenlenen Elektrik Elektronik ihracat Onur Listesi açıklandı. Her sene Türkiye’nin elektrik ve elektronik alanında en çok ihracat yapan farklı sektörlerde ve alanında öncü firmaların yer aldığı listede Emsa Jeneratör 68. sırada bunuyor.

Üyelerinin ihracat faaliyetlerine destek olmak maksadıyla 1991 yılında kurulmuş olan Elektrik ve Elektronik İhracatçılar Birliği kısa adıyla TET’in 2020 itibarıyla 7.498 üyesi bulunuyor. Faaliyetlerini İMMİB çatısı altında ve Ticaret Bakanlığı’na bağlı olarak yürüten kuruluşun; pazarları hedeflemek için ticaret heyetleri düzenlenmek, ulusal / uluslararası fuarlara katılmak ve organize etmek, alım heyetleri düzenlemek, üye firmaların karşılaştığı yasal işlemlerden kaynaklanan problem ve zorlukları çözmek, üye firmaları uluslararası kurallar hakkında bilgilendirmek için ithalatçı ülkelerin dış ticaret düzenlemelerini ve yasalarını incelemek gibi hedefleri bulunuyor. Bunun yanında elektrik ve elektronik sektöründe rekabet gücünün artırılması için çalışmalar yapmak, üyelerinin menfaatlerini korumak ve uluslararası arenada güçlü bağlantılar kurarak yeni pazarlara açılmak gibi amaçları da bulunan kuruluşun verilerine göre, Ticaret Bakanlığı tarafından beş stratejik sektörden biri olarak belirlenen elektrik elektronik sektörünün 2020 yılı ihracatı 11,27 milyar dolardır.

Jeneratör ve alternatör üretimin yanında satış öncesi ve sonrası merkezi servis hizmetleri ile Türkiye’de aranılan bir firma olan Emsa Jeneratör , Güney Amerika’dan Avustralya’ya kadar farklı kıtalarda ve dünyanın 102 ülkesindeki faaliyetleri ile 2020 yılında Türkiye’nin en çok ihracat yapan firmaları arasında bulunurken artan dış taleplere cevap verebilmek için faaliyet planlarını da sürekli yeniliyor.

Üretim zincirinde kaliteye önem verdiği kadar müşteri memnuniyeti ve güvenlik konularında da taviz vermeden yoluna devam eden Emsa Jeneratör fabrikalarında TSE ve ISO kriterlerine uygun biçimde üretim yapılıyor. Özel sektör veya devlet kurumları gibi dış pazardaki müşteri taleplerine en iyi şekilde cevap vererek Türkiye’nin ihracat hacmine büyük katkısı olan Emsa Jeneratör, ileriye dönük ihracat hedeflerini daha da genişleterek ihracat yaptığı ülke sayısını artırmayı ve kesintisiz enerji ürünleri ile dünyada yeni coğrafyalara hizmet götürmeyi hedefliyor.

EMSA'dan haberdar olun