EMSA Jeneratörleri, Türkiye’nin Üçüncü Uzun Tüneline Enerji Sağlayacak
EMSA Jeneratörleri, Türkiye’nin Üçüncü Uzun Tüneline Enerji Sağlayacak

Giresun ile Sivas güzergahının en önemli noktalarından olan ve ülkemizin üçüncü uzun tüneli olacak Eğribel Geçidinin altyapısında EMSA tarafından üretilen jeneratörler kullanılacak.

Önümüzdeki yıl içerisinde tamamlanması beklenen Eğribel Geçidinin enerji altyapısının da temellerini oluşturmak isteyen yetkililer bu konuda Türkiye’nin en iyi markalarından olan EMSA Jeneratör ile çalışma kararı aldı.

Altı Kilometrelik İki Tünelin Altyapısında EMSA Olacak

Bittiğinde Türkiye’nin üçüncü uzun tüneli olacak Eğribel Geçidinde enerji kesintilerini önlemek ve altyapısını geliştirmek için EMSA tarafından üretilen jeneratörler tercih edildi. İki tünelden oluşan ve 5.9 km uzunluğunda olan bu tünellerde kullanılacak. Yapılan tünel sayesinde Doğu Karadeniz, İç Anadolu ve güney bölgelerine bağlanacak. EMSA ürettiği ürün ile böylesine büyük bir proje içerisinde yer almanın gururunu yaşayacak.

Eğribel Geçidinde kullanılmak üzere EMSA tarafından 12M33G1400/5 model Baudouin motorlu EG400-1000N  model EMSA  alternatörlü, 1400 kva dizel jeneratör setleri hazırlandı ve ilgili noktaya gönderildi. Ortaya konan ürün ISO 9001-2015, ISO 14001-2015, ISO 45001-2018 ve ISO 1002-2006 yönetim sistemleri sertifikaları kapsamında üretildi. Bu da uluslararası standartların göz önüne alındığı anlamına geliyor.

Jeneratör setinde kullanılan Baudouin motoru ağır şartlar altında çalışan ürünlerde kullanılıyor. Bu da Eğribel Geçidi gibi zorlu çalışma ortamlarında kullanılabilecek, kendisini kanıtlamış bir motor olduğunu gösteriyor.

Alternatör özellikleri arasında ise kendinden ikazlı olması ve alternatör sargıları yağ ve aside karşı izolasyon vernik korumasının yanı sıra elektrik akımlarındaki dalgalanmalara karşı voltaj regülatörlü olması da çalışma süresi boyunca akımların dengeli bir şekilde gelmesini sağlayacak.

Eğribel Geçidi İçin En İyi Tercih EMSA

EMSA, 40 yıl önce yola çıktığında global bir marka olmayı hedefliyordu. Bunu 6 kıtada 102 ülkeye yaptığı ihracat ile büyük ölçüde başaran marka, ülkemizin de en büyük projelerinde yer alarak adından söz ettiriyor. Bu kapsamda Eğribel Geçidinin altyapısında yer alarak, enerji desteği sağlayacak olan EMSA Jeneratör, tünele uzun yıllar hizmet edecek.

EMSA'dan haberdar olun