SK İlk Denizaşırı Batarya Tesisi Olan SK Battery Hungary’de Emsa Jeneratörünü Tercih Etti
SK İlk Denizaşırı Batarya Tesisi Olan SK Battery Hungary’de Emsa Jeneratörünü Tercih Etti

Dünya enerji üretimi pazarında tedarikçi firma olarak başarılara imza atan Emsa Jeneratör, son olarak Kore’nin en büyük enerji firması olan SK ‘nın Macaristan’da açacağı SK Battery Hungary adlı otomobil bataryası üreten fabrikasına sattığı jeneratör seti ile adından söz ettiriyor. Güney Amerikadan Avustralya ya kadar dört kıtada bayii ağları olan ve sattığı jeneratörler ile dış ticarette faal olan Emsa Jeneratör, bu satış işlemi ile yurt dışındaki müşteri ağını genişleterek dünya enerji pazarında var olmayı sürdürüyor.

Kore’nin en büyük enerji firmasına satılan 12M26G900/5 model Baudouin Motorlu, EGK400-640N model Emsa Alternatörlü, sismik izolatörlü, titreşim önleyici yaylara sahip ve esnek egzoz bağlantıları olan 900 kVA açık tip jeneratör seti, Emsa Jeneratör’ün deneyimli kadrosu tarafından titizlikle üretildi. Haziran 2020’de gerçekleşen bu satış işlemi ile Emsa jeneratörleri Kore menşeli firmanın Macaristan’daki fabrikasında da kullanılacak.

Emsa Jeneratör’ün Uzakdoğu’daki müşterisi olan SK, Kore dışında da faaliyetlerine devam eden ve son olarak Macaristan’da yatırım amaçlı otomobil bataryası üreten bir fabrika açan dev bir enerji üreticisi. SK Battery, Macaristan’da Budapeşte'nin yaklaşık 110 km kuzeybatısındaki Komárom-Esztergom ilçesinde bulunan Komárom şehrinde, 430.000 metrekarelik bir fabrika üzerine inşa ediliyor. Emsa Jeneratör’den alınan 12M26G900/5 model Baudouin Motorlu Jeneratör Setinin kullanılacağı fabrika, SK’nın ilk denizaşırı batarya tesisi olacak. Birinci sınıf otomotiv OEM'leri için enerji çözümleri sunan bir tedarikçi olması amaçlanan Sk Battery Hungary’nin kuruluş amaçlarından birisi de daha sağlıklı bir gezegen inşa etmek için yeşil teknolojileri kullanarak çevreye duyarlı bir geleceğe öncülük ekmek.

EMSA'dan haberdar olun