Mail.ru Bilgi Merkezleri Emsa Jeneratörlere Emanet
Mail.ru Bilgi Merkezleri Emsa Jeneratörlere Emanet

Yurt içi ve yurt dışında üretim tesislerinden, havaalanlarına, stadyumlardan depolama alanlarına kadar bir çok alanda enerji taleplerini karşılayan Emsa Jeneratörler, datacenterlarda da tercih ediliyor. Son teknoloji ile donantılmış fabrikalarında kalite ve güvenli üretimi esas alan Emsa Jeneratör,  Rusya’nın önemli internet şirketlerinden Mail.ru ile jeneratör satışı konusunda anlaştı.

Rusya’da 1998 yılında e-posta servisi sağlamak maksadıyla kurulan Mail.ru,  bugün Rusya ve çevresindeki ülkelerde insanlar tarafından en çok kullanılan web sitelerine sahip.  Mail.ru’nun; foto.mail.ru / resim paylaşımı, video.mail.ru / video paylaşımı, games.mail.ru / çevrimiçi oyunlar, my.mail.ru / sosyal ağ, mail.ru agent / çabuk mesajlaşma servisi ve cloud.mail.ru / dosya cloud servisi gibi markaları mevcut.

Kırk yıllık deneyimi ile Türkiye’de ve dünyada bir çok kurumsal enerji ihtiyacını karşılayan Emsa Grup bünyesinde bulunan Emsa Jeneratör ürünleri, Moskova’da bulunan Mail.ru ya ait veri merkezlerinin (data center) desteklenmesi için kullanılacak. Bilindiği üzere veri merkezleri işletmelere ait sunucu ve veri ambarlarının bulunduğu alanlardır. Mail.ru gibi büyük kitlelerin sıkça ziyaret ettiği internet siteleri için veri merkezleri büyük önem arzetmektedir. Kesintisiz güç kaynaklarının yedeklenerek kullanıldığı bu bilgi merkezlerinde elektrik sistemlerinde oluşabilecek herhangi bir arıza durumunda sistemin işleyişinin devam edebilmesi için jeneratörler olmazsa olmazdır. 

Mail.ru, veri merkezlerindeki bu  kesintisiz güç kaynağı ihtiyacını karşılamak için Ekim 2020 de enerji üretiminde Türkiye’de olduğu gibi dünyada da adından söz ettiren Emsa jeneratörlerini kullanacak. 

Mail.ru. ya satılan jeneratörler;  4 adet senkron sistem PERKINS 4008-TAG2A model motorlu, Stamford HCI-634J model alternatörlü 1125 kVA jeneratör setinden oluşuyor.

Emsa Jeneratör, müşterileri talepleri doğrultusunda hem maliyeti düşürecek hem de tek jeneratör kullanımına bağlı kalmanın önüne geçecek özel projeler üretiyor. Mail.ru ya satışı yapılan senkron sistemleri de bu amaçla üretilmiş sistemlerdir. Çoklu senkron jeneratör sisteminde, istenilen enerji  birden fazla jeneratör setine dağıtılarak karşılanıyor.  Bu sistemler, diğer jeneratör sistemlerine oranla hem satış fiyatının hem de servis ve bakım hizmetinin düşük maliyetli olması nedeniyle mali bakımdan avantajlı olduğu gibi çalışma sistemindeki çeşitlilik nedeniyle de müşterilere bir çok kar sağlamaktadır.

Dünyada 6 kıta ve 102 ülkede aktif olarak ihracat faaliyeti olan Emsa Jeneratör, senkron sistemler gibi dizel jeneratör modelleri, mobil jeneratörler, ışık kuleleri, ve talebe göre özel tasarım jeneratörleri ile bir çok sektör tarafından çeşitli alanlarda kullanılmak üzere tercih ediliyor.

EMSA'dan haberdar olun